xxxmenü

Hol érdemes vízpart közeli nyaralót venni a Balatonnál - északi vagy déli part?

Vízpart közeli nyaraló a Balaton északi partján

Habár az északi part nem rendelkezik olyan kiváló megközelíthetőséggel, mint a déli part települései, az „északiak” szerint ez az extra időbefektetés bőven megtérül, miután elénk tárulnak a Balaton lélegzetelállítóan szép tájai. Az északi parton több panorámás nyaralót is találhatunk a vízparthoz közel, úgyhogy akár már a saját erkélyünkről is gyönyörködhetünk a semmihez nem fogható látványban.

Ami még csábító az északi part esetében, az a rengeteg remek túralehetőség. Akár családdal, akár barátokkal szeretnénk egy kis aktív pihenést tervezni a hétvégére, bőven adódnak olyan útvonalak, amelyek fittségi szintünknek megfelelőek.

Természetesen a strandolást sem hagyhatjuk ki a szempontok közül, hiszen rengetegen már csak ez alapján döntenek. Az északi part egyértelműen azoknak kedvez, akik komolyabb úszási lehetőségeket keresnek a nyaralójuk közelében. Ugyanakkor pont a gyorsan mélyülő víz miatt lehet kevésbé vonzó a fiatalabb gyerekekkel utazóknak, ráadásul az északi part strandjainak majdnem mindegyike fizetős is! 

 

Vízpart közeli nyaraló a Balaton déli partján

Megközelíthetőség szempontjából egyértelműen a déli part javára billen a mérleg nyelve. Siófok például az ország minden pontjától könnyen elérhető az autópálya közelségének köszönhetően, de a vasutat, volánbuszt preferálók is egyszerűen eljuthatnak ide.

Kilátás szempontjából a déli partnak nincs mit irigyelnie az északi parttól. Érdekes módon pont azért, mert innen remekül lehet látni az északi part csodálatos hegyeit. Esténként megunhatatlan és varázslatos látványt nyújt napnyugta előtt a Tihanyig vezető Aranyhíd, a sötétben pedig hosszasan gyönyörködhetünk az északi part településeinek fényében. Mintha az égbolt csillagjait csodálnánk!

A kisgyermekes családok számára jóval praktikusabbak a déli part sekélyebb vizei, továbbá a strandok nagyrésze továbbra is ingyenes és gondozott!

A déli part további előnye, hogy most rendkívül kedvező előértékesítési áron juthat hozzá egy nyaralóhoz! Ehhez csupán a következő dátumig kell döntenie: amennyiben 2020. május 31-ig szerződik a Szabadi Beach House-szal, akkor garantáljuk, hogy bármennyire is növekednek majd a régióban az árak a járvány lecsengése után, akkor sem kell tartania rejtett áremelkedésektől.

Ha Ön is a déli part szerelmese, akkor nézzen szét a Szabadi Beach House eladó siófoki apartmanjai között, mert megkötött szerződéssel akár már június végén beköltözhet a vízpart közeli balatoni nyaralójába! A határidő 2020. május 31: ne maradjon le erről a lehetőségről!