xxxmenü

Siófok látnivalók - ezeket nem érdemes kihagyni!

A Siófoki kikötő

Hogyan is lehetne kihagyni egy ilyen gyönyörű kikötőt? A Siófoki hajópihenőben már 1864-ben elindult a rendszeres hajóforgalom, és még ma is megpillanthatunk egy-két 19. századi hajót. Többféle sétahajós program is indul innen: elég csak picit szétnéznünk, hogy tájékozódjunk a lehetőségekről. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kihagyhatatlan élmény!

 

A Siófoki Móló és a Rózsakert

Ha már a kikötő közelében járunk, akkor mindenképp érdemes végigsétálnunk a Siófoki Mólón. Tökéletes lehetőség egy kis romantikus sétára, de a gyerekek számára is izgalmas lehet, főleg ha leállunk egy picit megetetni a kacsákat és hattyúkat. A móló közelében pedig közvetlenül a tó partjánál csodálhatjuk meg a Rózsa-liget virágágyasainak a színkavalkádját.

 

Az Aranypart

A Szabadi Beach House eladó siófoki lakásai is itt találhatók, alig 100 méterre a víz partjától. Az Aranypart több kilométer hosszú sétányai és az óriási szabadstrandok baráti csoportoknak, családoknak, és pároknak egyaránt remek lehetőségeket kínálnak arra, hogy a vízparton élvezhessék a nyár örömeit, és kifújhassák a mindennapok alatt felhalmozott gőzt.

 

A Víztorony

A főtéren büszkén magasló Víztorony Siófok jelképévé vált. A toronyba panoráma lift segítségével juthatunk fel, és nem csak mesebeli látványban részesülhetünk a tetején. Kávézóba, oxigénbárba, de még egy egyedülálló, 360 fokos körben forgó padlórészzel rendelkező interaktív élményközpontba is bejuthatunk. Mindenképp érdemes legalább egyszer felmennünk ide!

 

A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

A Balaton legrégebbi szabadtéri színpada, aminek az építése már 4 évvel a II. világháború vége után megkezdődött, és meglepően alacsony költségvetésből realizálták a kivitelezését. Azóta többször is felújították, és a 70-es években olyan hírességek kezdték itt a pályájukat, mint Korda György vagy Hofi Géza.

 

A Jókai Villa

Jókai Mór 1903-ban ebben a siófoki villában töltötte el legutolsó nyarát. Egyébként nem egyszer fordult meg Siófokon az író az élete során, és részben a hajóútjain szerzett élményei inspirálták arra, hogy megírja az Aranyember című regényét.

Természetesen a felsoroltakon kívül is vannak még bőven látványosságok és programlehetőségek! A Szabadi Beach House eladó siófoki lakásaival bármikor megcsodálhatja Magyarország egyik legnépszerűbb üdülővárosának a nevezetességeit. Nem fog csalódni ezeknek a vízparti balatoni nyaralóknak a kitűnő elhelyezkedésében: gyalog is könnyedén megközelítheti majd a legszebb siófoki látnivalókat!